Çevresel İzleme Eğitimi
Bu eğitimin amacı, üretim alanları ve açık ürün bulunan alanlardaki potansiyel mikrobiyolojik risklerin tanımlanması , farklı numune alma metodlarının tanıtılması ve düzeltici faaliyet prosedürü oluşturma konusunda kritik konuların katılımcılara aktarılmasıdır.
EĞİTİMİN İÇERİĞİ
- Program Tasarımı
- Numune Alma Noktaları ve Teknikleri
- Tesis İçinde Zonların Tanımlanması
- Hedef Organizmalar
- Limitler
- Programın Uygulanması
- Düzeltici Faaliyet Alınması
- Programın Geliştirilmesi
EĞİTİMİN SÜRESİ
Eğitim süresi 1 gündür.
KİMLER KATILABİLİR
- Kalite ile ilişkili pozisyonlarda çalışanlar
- HACCP ekibi üyeleri
- Denetçiler, danışmanlar
SINAV ve SERTİFİKA
Eğitim sonunda katılımcılardan eğitim konusu ile ilgili bir çalışma hazırlamaları istenecektir. Bu çalışmanın bir ay içerisinde eğitmene iletilmesi gerekmektedir. Çalışma, eğitmen tarafından değerlendirilecek ve en az %75 alan katılımcılara “Başarı Sertifikası” verilecektir. Sertifikalar katılımcılara BRCGS tarafından elektronik ortamda iletilecektir. Diğer katılımcıların eğitimi yeniden alması gereklidir.
Eğitmen
-
Dr. Burcu BölükbaşıEğitmen
Çalıştığı kurumlar ve iş ortaklarında Kalite Yönetim Sistemi, Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, Laboratuvar Yönetimi Sistemleri, Tedarikçi Güvenliği Sistemleri, AIB, BRC, IFS, Helal, Kosher, Sosyal Güvenlik sistemleri, Yasal İşler Takip ve ön gereksinim programlarının kurulması ve yönetilmesi ve bu sistemlerle OHSAS 18001, ISO 14001 sistemlerini de kapsayan entegrasyon faaliyetlerini yürütmüş, 6 sigma faaliyetlerinde yer almıştır.
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bölümü mezunu olan Burcu Bölükbaşı, 1997 yılında Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Bölümünde Yüksek Lisansını ve 2007 yılında aynı bölümde Doktora programını tamamlamıştır.
Mayıs 2020’ de BRCGS Global Food Safety Standardı V8 için eğitim ortağı (ATP) onaylanmıştır.