Kök Neden Analiz Eğitimi
Kök neden analizinin ilk amacı , bir problemin veya olayın kök nedenini keşfetmektir. İkinci hedef, altta yatan sorunların nasıl düzeltileceğini, telafi edileceğini veya bunlardan nasıl öğrenileceğini tam olarak anlamaktır. Üçüncü hedef ise gelecekteki sorunları sistematik olarak önlemektir.
Bu eğitimde, problem çözme adımlarında önemli bir adım olan kök neden analizinin teknik, sistematik ve metodolojik olarak uygulanmasına yönelik yaklaşım ve nasıl olması gerektiği ele alınmaktadır.
*Bu eğitim BRCGS Professional Programı kapsamındadır.
EĞİTİMİN İÇERİĞİ
- Kök Neden Analizi Terminolojisi
- Kök Neden Analizi Metotları
- Kök Neden Analizi Basamakları
- Semptom ve Kök Neden Arasındaki Farklar
- Kök Neden Analizinin Standarttaki Önemi
- Önleyici Faaliyetler
- Sık Yapılan Hatalar
- Alıştırmalar
EĞİTİMİN SÜRESİ
Eğitim süresi 1 gündür.
KİMLER KATILABİLİR
- Kalite ile ilişkili pozisyonlarda çalışanlar
- HACCP ekibi üyeleri
- Denetçiler, danışmanlar
SINAV ve SERTİFİKA
Eğitim sonunda katılımcılardan eğitim konusu ile ilgili bir çalışma hazırlamaları istenecektir. Bu çalışmanın bir ay içerisinde eğitmene iletilmesi gerekmektedir. Çalışma eğitmen tarafından değerlendirilecek ve en az %75 alan katılımcılara “Başarı Sertifikası” verilecektir. Sertifikalar katılımcılara BRCGS tarafından elektronik ortamda iletilecektir. Diğer katılımcıların eğitimi yeniden alması gerekmektedir.
Eğitmen
-
Dr. Burcu BölükbaşıEğitmen
Çalıştığı kurumlar ve iş ortaklarında Kalite Yönetim Sistemi, Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, Laboratuvar Yönetimi Sistemleri, Tedarikçi Güvenliği Sistemleri, AIB, BRC, IFS, Helal, Kosher, Sosyal Güvenlik sistemleri, Yasal İşler Takip ve ön gereksinim programlarının kurulması ve yönetilmesi ve bu sistemlerle OHSAS 18001, ISO 14001 sistemlerini de kapsayan entegrasyon faaliyetlerini yürütmüş, 6 sigma faaliyetlerinde yer almıştır.
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bölümü mezunu olan Burcu Bölükbaşı, 1997 yılında Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Bölümünde Yüksek Lisansını ve 2007 yılında aynı bölümde Doktora programını tamamlamıştır.
Mayıs 2020’ de BRCGS Global Food Safety Standardı V8 için eğitim ortağı (ATP) onaylanmıştır.