
Problem Çözme Becerileri & Kök Neden Analizi Eğitimi
Bu eğitimin amacı, ürün kalitesi ve gıda güvenliği yönetim sisteminde ortaya çıkan uygunsuzlukları, bir kez daha tekrarlanmayacak biçimde, ortadan kaldırmakla görevli uzmanların problem çözme becerilerini geliştirmektir.
İki temel kısımdan oluşan eğitimin ilk bölümü problem çözme yetkinliği bileşenlerinden “Teknik Bilgi” üzerinedir. İlk bölümde Sebep Sonuç Analizi, Beş Neden Analizi gibi Kök Neden Analizinde öne çıkan ve global gıda güvenliği standartları tarafından tavsiye edilen metotlarla beraber analitik yaklaşımlar gerektiren uygunsuzluklara yönelik olarak, Pareto Analizi, Proses Yeterlilik Analizi ve Histogram Analizlerine de yer verilmiştir. Hemen her bilgisayarda bulunabilen “MS Excel” ile sonuç alacak çalışmaların nasıl yapılabileceğine odaklanılacak, atölye çalışması gerçekleştirilecek, ayrıca kullanıma hemen alınabilecek formatlar katılımcılarla paylaşılacaktır. Bu bölümde ayrıca endüstride “ön yargılı” düşüncelerden uzak bir şekilde “Personel Hatalarının” farklı boyutlarıyla nasıl değerlendirilmesi gerektiği açıklanacaktır. Bu tip uygunsuzluklarda da problemlerin kök nedenlerine yönelik faaliyetler ile kalıcı çözümlerin sağlanmasına rehberlik edecek iyi uygulamalar katılımcılarımızla paylaşılacaktır.
Eğitimin ikinci bölümü Problem Çözme Yetkinliğinin diğer bileşenleri olan Bağlamsal Farkındalık, Kritik Düşünme Becerileri, Karalılık ve Sosyal Beceriler üzerine odaklanmıştır. Eğitimimizin içeriğinde birçok problem çözme ve kök neden analizi eğitiminde olduğu gibi “yalnız” metotlara ve araçlara odaklanılmamış, karşılaşılan problemlerin iş hayatındaki “bağlamı” düşünülerek istenilen sonuçların alınması için gerekli olan sosyal beceriler ve diğer yetkinlik alanları da eğitim kapsamı içine alınmıştır.
EĞİTİMİN İÇERİĞİ
- Endüstride karşılaşılan problemler ve Kök Neden Analizini tanımlamak
- Problem Çözme Metodolojisi
- Uygunsuzluklara Yönelik Yaklaşımlar
- Vaka 1 ile 4N 1K, Neden Sonuç Diyagramı, Beş Neden Analizi
- Personel Hatalarını değerlendirmek
- Atölye Çalışması
- Yönetim Sistemi uygunsuzlukları için faaliyetler
- VAKA 2 ile Pareto Analizi, Histogram ve Proses Yeterlilik Analizi
- Atölye Çalışması 2
- Problem Çözme Yetkinliği bileşenlerini tanımlamak
- Bağlam Farkındalığı
- Kritik Düşünme Becerileri
- Kararlılık
- Sosyal Beceriler
- Alan Bilgisi
EĞİTİMİN SÜRESİ
1 gün, 09:00-17:00
KİMLER KATILABİLİR
- Kalite ile ilişkili pozisyonlarda çalışanlar
- Üretim ile ilgili pozisyonlarda çalışanlar
- HACCP ekibi üyeleri
- Denetçiler, danışmanlar
SERTİFİKA
Eğitim sonunda, eğitime tam süreli katılan ve alıştırmalarda yer alan kursiyerlere, “Katılımcı Sertifikası” düzenlenir.
BİLGİ ALMA/ KAYIT OLMA
Kayıt İşleminizi Başlatmak Ya Da Bilgi Sahibi Olmak İçin Formu Doldurun!
Eğitmen
-
Harun TuyganEğitmen - Danışman
1973 yılında doğan Harun Tuygan, ilköğretim ve liseyi İstanbuk’da bitirdi. 1997 yılında İTÜ Gıoda Mühendisliği bölümünden mezun oldu.
2000-2022 yılları arasında Nestle, Cadbury (Kent Gıda), Zeeleandia gibi uluslararası şirketler ile Unmaş, Bahçıvan Gıda ve SBS Bilimsel Bio Çözümler (BEE’O) gibi yerli sermaye ile kurulmuş şirketlerde çalıştı.
Bu şirketlerde sırasıyla; üretim mühendisi, üretim müdürü, operasyon müdürü, fabrika müdürü ve tedarik zinciri direktörü ünvanlarıyla görev aldı.
2021 yılından beri İstanbul Teknik Üniversitesi ve Namık Kemal Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümlerinin Danışma Kurulu Üyeliği görevini de yürütmektedir.